Çeki Demiri Ruhsata Nasıl İşletilir?

ceki demiri

Çeki demiri ruhsata işletmek, araç sahipleri için oldukça önemli bir adımdır. Özellikle römork veya karavan çekmek isteyen sürücüler için gerekli zorunludur. Ruhsata işletilmeyen çeki demirli bir araçla römork veya karavan çekilmesi durumunda araç trafikten men dahil edilebilmektedir. Bu süreci adım adım ve tüm detaylarıyla blog yazımızda sizlere aktaracağız.

Çeki Demiri Ruhsata Nasıl İşletilir?

Öncelikle aracınızın marka ve model yılına uygun E belgeli çeki demiri belirlenir. Çeki demiri montajı esnasında veya montaj sonrajı projelendirme işlemine başlanır. Proje için aracın ruhsatı , kapı yada kaputta bulunan ağırlık etiketi ve uygunluk belgesi baz alınır. Proje hazırlanıp TSE sistemine başvuru yapılır. En fazla 1 gün içinde başvuru yapılan TSE Araç Kontrol Merkezinin sistemine dosya düşer. Dosya, ortalama 1 gün içinde başvuru yapılan TSE Araç Kontrol Merkezinin sistemine düşer, müşteriye bilgi verilir ve TSE araç kontrol merkezine yöndendirilir.

Çeki Demiri TSE İşlemi ve Ücreti

Çeki demiri montajı ve projelendirme işlemi tamamlandıktan sonra, çeki demirini takan yetkili servisten alacağınız "Montaj Uygunluk Başvuru Formu" ile randevu oluşturmadan size en yakın TSE merkezine gidebilirsiniz. Gerekli evrak ve araç kontrolleri tamamlandıktan sonra, aracınızın belgesi TSE tarafından onaylanır.

Çeki Demiri Noter İşlemi ve Ücreti

Araç TSE'den başarıyla geçtikten sonra, yetkililer tarafından proje dosyası incelenir ve başvuru yapan firmaya 1-5 iş günü içinde onay belgesi iletilir. Onay belgesi, karekodlu ve e-imzalı olarak dijital ortamda iletilir. Noter, karekodu okuttuğunda TSE sayfasına yönlendirilir ve 'UYGUNDUR' ibaresi görüntülenir. Bu işlem sonrasında ruhsat değiştirme süreci başlar ve ruhsatın 'Diğer Bilgiler' kısmına çeki demirinin varlığını belirten bir ibare eklenir. Bu durumda net ağırlık, çeki demirinin ağırlığı kadar artar. Noterde yaprak bedeli olarak 1180 TL ödenir ve tüm işlemler tamamlanmış olur.

 

çeki demiri montaja işletmek

Etiketler: çeki demiri
Mart 15, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
E-Ticaret Sitesi